The Brothers Bloom 2008

Loading...


Acest film mi-a starnit interesul inca de la primul trailer. Desi nu intelesem mare lucru din cele cateva minute destul de intense, filmul integral mi-a confirmat asteptarile si a lamurit intreaga poveste. Rian Johnson a scris si regizat The Brothers Bloom, o drama cu accente de comedie uimitoare, cu o distributie foarte buna si cu o actiune dinamica, cu schimbari de situatie si multe scene filmate in locatii cunoscute din Romania.

Stephen si Bloom au fost inca de mici copii artisti ai inselatoriei. Stephen este cel care pune la punct fiecare plan, iar Bloom este principalul personaj din povestile create. Ajunsi in culmea “carierei”, cei doi calatoresc in intreaga lume si nu implica niciodata aceleasi persoane in escrocheriile lor, exceptie facand Bang Bang, o japoneza misterioasa care a aparut in vietile lor intr-o zi si care are tendinta de a arunca lucrurile in aer, la propriu.

Bloom este trecut de 30 ani si incepe sa-si piarda identitatea. Intre cei doi frati apar certuri si Bloom este cel care afirma ca vrea sa se lase de meserie si sa duca o viata linistita. Pana sa ajunga acolo, ii promite lui Stephen o ultima escrocherie ce o implica pe Penelope Stamp, o femeie bogata si singura din New Jersey. Planul este pus in aplicare si in curand Penelope se trezeste alaturi de mica echipa de “profesionisti”, intr-o aparenta misiune de  a recupera o carte veche. Insa cand in scena intra Diamond Dog, un dusman de-al fratilor, actiunea se schimba radical.

The Brothers Bloom online subtitrat este un film bun ce dezvolta doua personaje foarte interesante. Bloom este interpretat de deja cunoscutul Adrien Brody, actorul principal din The Pianist. Brody imi confirma asteptarile si are un rol de zile mari. Pe de alta parte, Stephen este jucat de catre Mark Ruffalo. Ca sa fiu sincer nu ma asteptam la o interpretare atat de buna din partea lui Ruffalo, care in anumite scene il eclipseaza pe Brody. Stephen este un the-brothers-bloompersonaj condus de o mica dementa si o lacomie, nu atat pentru banii castigati, ci mai mult pentru povestile foarte reale pe care le creeaza si pe care le pune in aplicare.

Locatiile unde s-a filmat The Brothers Bloom includ orase din Serbia, Muntenegru si Cehia, dar si din Romania. Castelul Peles este ilustrat in poveste drept resedinta Penelopei din New Jersey, iar scenele finale includ si Cazinoul din Constanta. S-a mai filmat si in Bucuresti si in Comarnic. Daca spre deosebire de producatorii romani, cei din afara prefera frumusetile Romaniei in special pentru costurile reduse de productie a filmelor, regizorii nostri prefera mai mult cotidianul si “originalitatea” blocurilor comuniste. Nu am vazut prea multe filme de dupa 2000 care sa afiseze partea mai buna a peisajului romanesc. Am apreciat foarte mult scenele din The Brothers Bloom in care s-a filmat in Romania, si chiar daca strainii nu vor cunoaste locatia adevarata a ceea ce au vazut pe marile ecrane, au putut observa si ei o parte din ce era Romania odata si acum este eclipsat de un popor nemanierat.

Finalul filmului este reusit si la un moment dat chiar te convine, ca spectator, ca Stephen a pus in aplicare cea mai reusita escrocherie a sa. Scena in care Bloom afla adevarul este una memorabila pentru intreaga productie si tot atunci lucrurile incep sa se lege. Este un final trist, dar morala este ca nu intotdeauna lucrurile se terminta cu bine pentru cei “corecti”.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*