Ted (2012)

Loading...

filmonline

Ted 2012 online subtitrat, un film destul de ciudat rezultat al unei combinaţii între glume presărate cu un umor murdar şi o poveste de dragoste în care este implicat, în mod indirect, şi un ursuleţ de pluş viu mai mult decât deschis către nou. Ted este înainte de toate o comedie romantică şi oricât ar încadra alţii producţia în alte categorii, nu văd o finalitate în acest demers de a lăuda un film în mare mediocru și de a-l ridica la standardele unei mici opere de artă. Bineînţeles, ca fan Family Guy nu pot decât să apreciez filmul lui Seth MacFarlane şi pot afirma că sunt obişnuit oarecum cu glumele rasiste, misogine, obscene, antisemite ş.a.m.d. ale lui MacFarlane. Însă, privit din perspectiva unui om care deabia a intrat în umbrele acestui gen de umor, prima experienţă cu Ted nu cred că a fost foarte plăcută, iar pe alocuri poate chiar un pic ciudată.

Povestea. Un cuplu ce depinde de un ursuleţ de pluş.

John Bennet (Mark Wahlberg) este un tânăr angajat al unei firme ce se ocupă cu vânzarea/închirierea de maşini; mai pe scurt, John nu era chiar visul oricărei femei în ceea ce privește cariera de succes şi tonele de bani aferente unui job foarte bine plătit. Însă John avusese noroc s-o întâlnească pe Lori Collins (Mila Kunis), o frumoasă femeie vicepreședinte al unei corporaţii al cărei obiect de activitate nu interesează pe nimeni. Însă între cei doi se află un pic obstacol, respectiv Ted, un ursuleţ de pluş viu, un ursuleţ dependent de droguri, fostă vedete de televiziune, cu un limbaj mai mult decât „elevat” şi o atitudine de învingător al mediocrului. Toată această poveste începuse în copilăria lui John, când, copil retras fiind, fără prieteni de vârsta sa, şi-a pus, într-o seară de Crăciun, dorinţa ca Ted să prindă viaţă şi să fie cel mai bun prieten al său. Şi cum cel de sus ascultă întotdeauna dorinţele fiecărui copil din suburbiile americane, Ted a prins viaţă, iar cei doi au devenit de nedespărţit. Chiar şi la 35 de ani, John încă mai trăieşte cu Ted. Însă totul se schimbă atunci când Lori îi reproşează lui John faptul că nu este destul de matur şi trebuie să ia o decizie în acest sens: fie se debarasează de Ted, fie îl părăseşte. Aventurile ce urmează vor testa relaţia celor doi îndrăgostiţi, precum şi prietenia lui John cu Ted.ted-2012

Poveste clasică, punere în scenă specială.

Da, povestea filmului sună mai mult decât banală. Însă ceea ce oferă savoare acestei producţii este stilul tipic al lui Seth MacFarlane de a ilustra orice realitate. Povestea şi scenariul sunt semnate de MacFarlane, filmul este regizat de MacFarlane, aşadar nu putem spune că au fost alte persoane implicate în această producţie destul de reuşită care să preia din originalitatea acesteia. Şi aşa cum era de aşteptat, Ted online subtitrat este presărat cu scene care de care mai ciudate. În primul rând aducem în discuţie URSULEŢUL DE PLUŞ VIU, personaj cu care eram obişnuiţi în filmele pentru copii. Cumva MacFarlane a reuşit să deraieze un pic tipologia ursuleţului naiv şi a creat un personaj depedent de droguri, petreceri, femei, un personaj obscen cum numai imaginaţia lui putea să creeze. În al doilea rând, un alt aspect pe care l-am apreciat, este structura propriu-zisă a filmului. Poate că unii nu au urmărit Family Guy, dar asemeni serialului de comedie, Ted dezvoltă un fir epic presărat cu scene în care realitatea capăta un alt contur. Avem tot felul de flashback-uri către evenimente din trecutul personajelor, avem chiar şi scena bătăii dintre John şi Ted din camera de hotel (inspirată probabil din luptele spectaculoase ale lui Peter Griffin, personajul central din Family Guy, cu o găină violentă, scene dramatice cum numai în Family Guy putem vedea). De altfel avem foarte multe referinţe la Family Guy şi nu mă miră acest lucru. Şi la fel de multe precum referinţele Family Guy sunt şi glumele pe care numai un cetăţean american le-ar putea înţelege, glume asemănătoare cu cele cu Fuego de pe meleagurile noastre (e bine să fii american câteodată).

Concluzie. Merită Ted văzut?

Uitându-mă peste programul cinematografului local în care îmi fac veacul, pot afirma că oferta e destul de largă. Ted online nu e chiar o prioritate atunci când ai alături filme precum The Amazing Spider Man, Madagascar 3 şi Ice Age 4 pentru copii, în curând The Dark Knight Rises. Însă era cam singura comedie disponibilă în program şi cunoscând munca lui Seth MacFarlane mă aşteptam la o producţie destul de bună, lucru confirmat şi după cele 106 minute ale filmului. Este Ted un film decent spre bunicel? Da. Este Ted un film genial? Să nu exagerăm. Ted subtitrat este înainte de toate un film de vară destinat celor peste 15 ani (de parcă acum ăştia mici ar fi mari îngeraşi; îţi crapă urechile când îi auzi înjurând… ) de la care nu poţi avea mari aşteptări. Te plictiseşti acasă, ieşi la film, vezi Ted, te întorci acasă, mănânci şi te culci. Şi aşa se încheie o zi decentă.

12 Comments

  1. Un film destul de interesant. Urmarile unei dorinte, in momentul in care devii adult nu mai par la fel de bune cateodata 😛 Personal, mi-e imi place mult acest film.

  2. Umorul specific al lui MacFarlane prinde la public, actorii joacă bine, iar per ansamblu filmul nu cade în ridicol, poate pentru că nu ţinteşte mai sus decât e cazul – nu este şi nici nu se vrea a fi o capodoperă. Dacă nu exageraţi cu simţul critic şi lăsaţi comedia să fie doar comedie, s-ar putea să vă treziţi că râdeţi cu lacrimi. Singurul minus este introducerea scenei redundante a răpirii lui Ted, care mai mult testează răbdarea privitorului decât să producă amuzament. Totuşi, e uşor de trecut cu vederea după atâtea porţii de umor.

  3. Am citit atatea recenzii negative incat m-am descurajat sa-l mai vad(urasc sa ma uit la ceas cand vad un film)… stiu ca va veni ziua cand inevitabilul o sa se produca, dar pana atunci sunt altele la rand.

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*