Traffic 2000

Loading...
Nimeni nu scapa cu fata curata.

traffic-2000-online-subtitratPrima mea intalnire cu filmul lui Steven Soderbergh s-a produs in urma vizionarii lui Ocean’s 11 acum cativa ani. Mi s-a parut mai mult un regizor care abordeaza situatiile in stilul lui Michael Bay, dar vazandu-l pe genericul lui Erin Brockovich am inteles cine este Soderbergh cu adevarat.

Traffic, lansat in acelasi an cu Erin Brockovich (Steven Soderbergh devenind primul regizor din istorie dublu nominalizat la Oscar la aceeasi categorie, in acelasi an) este un film ambitios din mai multe puncte de vedere. Vorbeste despre droguri fara a face propaganda (asa cum se intampla in Requiem for a Dream), are un scenariu altmanian (prezinta mai multe povesti paralele, care intr-un fel sau altul afecteaza toti protagonistii), iar regizorul trebuie sa tina sub comanda sa o distributie numeroasa plina de nume mari : Michael Douglas, Catherine Zeta Jones, Benicio Del Toro, Luis Guzman, Don Cheadle, James Brolin si Dennis Quaid.

Dupa cum va spuneam, filmul imparte actiunea in mai multe povesti paralele care au ca numitor comun drogurile : un politician conservator, sustinator al unui mesaj anti-drog, care afla ca fiica sa este dependenta; sotia unui om de afaceri, care afla ca acesta isi cladise averea in urma traficului de droguri si se vede nevoita sa preia fraiele imperiului; doi agenti de la Narcotice care protejeaza un martor important implicat in procesul aceluiasi om de afaceri; si in cele din urma, un politist mexican care incearca sa lupte impotriva traficului, dar se loveste de tot felul de probleme birocratice specifice tarii sale.

traffic-2000-subtitratAnul 2001 a desemnat un castigator mincinos la Oscar. Dupa parerea mea, Gladiator nu merita acest trofeu in conditiile nominalizarii unor filme precum acest Traffic online subtitrat (inferior peliculei lui Ridley Scott doar la capitolul tehnic) si magicul Wu Hu Cang Long al lui Ang Lee . Traffic, in ciuda unei actiuni greu de urmarit si a unui numar mare de personaje pe care le construieste, reuseste sa nu se impotmoleasca in detalii si ajutat de montaj ajunge la stadiulde a spune o poveste clara, verosimila si reala. Vom vorbi despre Gladiator alta data si despre modul in care a reusit sa ia premiul Oscar pe cand in mod cert nu il merita.Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*